Drie nieuwe gravelroutes in West Zeeuws-Vlaanderen

Voor velen staat gravelbiken gelijk aan avontuur. En nieuwe routes ontdekken is al snel avontuurlijk. Zeker als dat in een regio is die gravelbikers nog maar weinig bezoeken. Gemeente Sluis hoopt daar voor de regio West Zeeuws-Vlaanderen verandering in aan te brengen en presenteert drie nieuwe gravelroutes. De routes variëren in lengte tussen de 90 en 113 kilometer en laten je het diverse kustlandschap van de meest westelijke hoek van ons land (én een stukje België) ervaren.

Zeeuws-Vlaanderen is vooral bij strandliefhebbers bekend. Met name aan de kust vindt je vanaf de Belgische grens bij Het Zwindorp tot aan Breskens talloze vakantieparken en campings. Dit meest westelijke deel van het land wordt gedomineerd door weidse landschappen. Het is overduidelijk een agrarisch gebied met grote landerijen, met verspreidt kleine, pittoreske dorpjes met vaak een rijke geschiedenis. Het ontbreekt er beslist niet aan kerken, wallen en andere verdedigingswerken. Niet alleen de strijd met de zee is aan het landschap af te zien; het is ook een grensstreek met een tumultueuze historie. Want Zeeuws-Vlaanderen diende als frontlijn in de Tachtigjarige Oorlog. Nu is het er – op de diverse toeristische trekpleisters na – een stuk rustiger.

Gravelroutes Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is het zuidelijkste deel van de Provincie Zeeland.

Drie gravelroutes in West Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is daarmee ideaal gebied om op de gravelbike over de talloze landweggetjes te dwalen, zo moeten ze bij Gemeente Sluis gedacht hebben. Via Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen probeert men deze kustregio op de kaart te zetten als een bestemming voor onder meer gravelbikers. En daartoe zijn er nu drie gravelroutes ontwikkeld die je kennis laten maken met West Zeeuws-Vlaanderen.

Gravelpaadjes, karrensporen, kasseienstroken, asfalt, zilte lucht en… wind.

Gravelroutes Zeeuws-Vlaanderen

De drie gravelroutes variëren in lengte tussen de 87 en 113 kilometer. De kortste van de drie gravelroutes brengt je onder meer over kasseienstroken en langs kreken. Je doet zelfs een klein stukje België aan. En bij de gravelroute van 97 kilometer rij je zelfs voor een groot deel in Belgische Vlaanderen, waarbij je – ongetwijfeld met wind op de neus – richting Maldegem rijdt. Met 113 kilometer is de derde de langste gravelroute die er is uitgezet. Deze gravelroute voert je voor een groot deel langs de kust van Zeeuws-Vlaanderen.

Bij alle routes rij je over een mengelmoes van ondergronden. Van échte gravelpaden, tot karrensporen, kasseien en asfalt. Pijltjes om deze Zeeuwse-gravelroutes te volgen vind je alleen op het scherm van je telefoon of gps-apparaat; ze zijn dus alleen digitaal uitgezet.

Meer info en gps-files via: gastvrijzeeuwsvlaanderen.nl/gravelroutes

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments