Fi’zi:k Insole customizable inlegzolen

Nobody is perfect. Dat hoor je vaak en dat is ook gebaseerd op feiten. Het komt nog al eens voor dat je bijvoorbeeld een verschil hebt in de lengte van je linker en rechter been. Dat kan de bron zijn voor chronische blessures aan gewrichten. Weg fietsplezier…

Zelfs zonder blessures kan een miniem verschil in beenlengte een effect hebben op de efficiëntie van de trapbeweging, doordat de voet niet optimaal wordt ondersteund en de kracht via de schoen door gegeven kan worden op de pedalen. Als oplossing zijn inlegzolen doeltreffend, maar je bent vaak gelimiteerd in de keuze van schoenen waarin ze passen.

Het van oudsher van hun zadels bekende merk Fi’zi:k betrad kortgeleden de markt voor fietschoenen en komt nu in samenwerking met het Franse SIDAS Technologies met de 3D Flex Insole inlegzool die passend is te maken voor elke schoen.

De Insole werd al standaard met de R1 schoen van Fi’zi:k meegeleverd en is nu in een nog verder ‘customizable’ versie voor 69,95 euro los leverbaar. Bij de Fi’zi:k Footwear dealer kunnen de zolen middels specifieke apparatuur pas gemaakt worden op zowel de voeten als de betreffende fietsschoen.

Bron: www.rivosports.nl

Meer informatie: www.fizik.it

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Mark
Editor
Mark
13 jaren geleden

http://www.rivosports.nl/dealers/Fizik.html

Dit is zeker iets voor mij!

Roel
Roel
13 jaren geleden

De kwaliteit van inlegzolen in fietsschoenen is voor 99% dramatisch. Vervangen voor gevormde zolen is meestal verbetering in mijn ogen. Zelf rijd ik al jaren met shockdoctor zolen in mijn fietsschoenen, dat maakt een wereld van verschil. Van nature proneer ik te veel, daardoor staat je voet gewoon een flink aantal graden uit het lood zodra je ook maar enigszins kracht zet + je knie buigt. Met gecorrigeerde zolen heb ik veel minder druk op de knieën en veel minder snel koude / dooie voeten. Ik heb in m’n skischoenen een tijd Sidas zolen gehad, dat voelde heel goed, later… Lees meer »

Matthijs
Matthijs
13 jaren geleden

@Roel : je verhaal wordt niet helemaal weergegeven… Verder: eens met de crappyness van standaard inlegzooltjes. In mijn Shimano AM51 schoenen (meer gericht op lopen) zat een paar dat de wreef veel beter ondersteunt dan het standaard paar in mijn Shimano M181. Die zooltjes hebben nu dus dubbele dienst. De vraag is echter hoe je als consument/leek je voetstand aanpakt. Daarin is enige professionele begeleiding toch wel handig en daar twijfelen veel mensen toch over (ik ook tot nu toe): 1. kan je lokale handelaar je helpen of moet je naar een gespecialiseerde persoon? Dit soort speciale inlegzooltjes met opties… Lees meer »

Eric W
Admin
Eric W
13 jaren geleden

Om als langdurige prothesegebruiker (;)) maar te reageren (PC zit toch voor me te ‘werken’): 1. De man op de hoek heeft gemiddeld weinig kennis van wat ergonomisch of medisch verantwoord danwel otimaal is. Zie de gemiddelde ‘fietsmeting’: getallen in de PC kloppen en de fiets er op afstellen. I dacht het toch niet…. 2. Er zijn een aantal specialisten die wel degelijk wat van de fietser en zijn/haar wensen begrijpen. Foot Connection in Culemborg, Body2Bike in België zijn daar voorbeelden van. Een bezoek aan Papendal schijnt het ook zeker waard te zijn, en zo zullen er meer zijn. De… Lees meer »

dennis
dennis
13 jaren geleden

Fizik heeft ism Sidas deze inlegzool ontwikkeld. Sidas is een absolute autoriteit als het gaat om inlegzolen voor verschillende toepassingen in de topsport. Een loopzool heel anders dan een inlegzool voor je fietsschoenen. Daarnaast is het goede van deze customized zolen dat je linker voet anders kan zijn dan je rechter voet. Bij standaard inlegzooltjes is het onmogelijk om dit te corrigeren. Ga naar de fizik footwear dealer en probeer het gewoon!

Gene
Gene
13 jaren geleden

Eigenlijk klinkt dit heel logisch, want iedereen is anders. Maar welk voordeel heb je ermee, wanneer je nog nooit last hebt gehad van verschillen in beenlengte, stand van voeten, etc?

Roel
Roel
13 jaren geleden

Mijns inzien is het niet altijd nodig, echter, je zet toch veel kracht. Als de zool dan exact aansluit aan je voetzool, dan sta je altijd (praktisch) neutraal. Die slappe, vaak hollands-platte zolen die normaliter ziet in schoenen sluiten dan bij niemand aan. Of je moet een echte plat voet hebben.

Zelf heb ik wel het idee dat ik (met wat holle voeten) meer contact heb met de fiets. Net zoals je de schoenen niet te los moet dragen, maar dan aan de onderkant. Tenslotte is het toch 50% van het contact…

Matthijs
Matthijs
13 jaren geleden

@dennis : dat je links en rechts iets anders kan doen, is inderdaad een groot voordeel. Maar voor de prijs kan ik geloof ik ook bijna twee paar Specialized zooltjes kopen. Dan heb ik mijn verschillende paar ook compleet.

Ik interpreteer je bericht als afkomstig van iemand die er meer vanaf weet, als verdeler danwel dealer van Fizik footwear. Kun je in wat meer detail aangeven hoe de zool wordt aangemeten? Wat zijn de grote verschillen met bv Specialized en SQ Labs, die ook via de lbs proberen zooltjes aan de man te brengen?