Zaterdag 5 en zondag 6 oktober: WK Gravel 2024 – Te zien via livestream en TV

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober wordt in België de derde editie van het WK Gravel georganiseerd. Er is een afwisselend parcours uitgezet met start in Halle en finish in Leuven. Op zaterdag 5 oktober rijden de elite-dames hun gravelwedstrijd over 134 kilometer. De volgende dag rijden de elite-heren hun Wereldkampioenschap Gravel en krijgen daarbij 181 kilometer voor hun gravelbanden. Er wordt wel wat uitgezonden via televisie en livestreams, maar net als vorig jaar zitten daar wel weer flinke haken en ogen aan. We geven je een zo goed mogelijk overzicht van de zenders en tijden en werken dat bij als nieuwe informatie beschikbaar komt.
WK Gravel 2024 Leuven België – Wereldkampioenschap Gravel – World Championship Gravel – Televisie TV en Livestream uitzendingen

Dit jaar óók de elite-dames in beeld bij het WK Gravel!

Na de eerste twee edities van het wereldkampioenschap gravel in en rond het Italiaanse Veneto, vindt het derde WK gravel voor 2024 dichterbij huis plaats. Tussen het Belgische Halle en Leuven is een parcours uitgetekend dat in het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 oktober de scherprechter zal zijn voor de kampioenschaptruitjes in de nieuwste fietsdiscipline.

Ook dit jaar zal er een en ander uitgezonden worden via televisie en livestreams. Wat precies en waar je dat kan bekijken… dat zijn echter wat lastiger te beantwoorden vragen. Op dit moment is er nog bijzonder weinig bekend. Sporza is mediapartner van het WK Gravel 2024 en net als vorig jaar is de kans erg groot dat ze de herenwedstrijd via het reguliere, openbare televisiekanaal uitzenden. Vorig jaar was de elite dameswedstrijd niet live met beelden te volgen. Een enorm gemiste kans, als je kijkt naar de populariteit van dameswielrennen in brede zin. Het lijkt er op dat Eurosport/Discovery+ dit jaar bij de editie in België de circa laatste twee uuur van de wedstrijd van de elite dames wél uitzendt! We je hieronder een overzicht van het wedstrijdschema van dit WK Gravel 2024 en wat we al wél weten of verwachten ten aanzien van livestreams en tv-uitzendingen. Zodra er updates zijn, verwerken we die meteen!

Parcours WK gravel 2024

Waar we België zeggen als plaats waar dit WK plaatsvindt, zeggen de Belgen liever specifiek Vlaanderen. Het parcours loopt voor het overgrote deel over Vlaams-Brabantse grond. Meer specifiek een mengelmoes van asfalt, klinkers, bospaden, karrensporen en grindpaadjes. Bij de langste afstand gaat zo’n 40 procent van de route over verharde ondergrond. Bij de kortere afstanden is het aandeel verhard nog wat groter.

De start ligt in Halle, even ten zuiden van Brussel en gaat na een korte lokale lus oostwaarts richting finishplaats Leuven. Daar wordt bij de eerste doorkomst niet gefinished; er volgt voor de elite-dames op zaterdag 5 oktober nog een stevige lus ten zuiden van Leuven door Nationaal Park Brabantse Wouden. De elite-heren krijgen op zondag 6 oktober twee keer deze lus voor de wielen. In totaal rijden de elite-dames een wedstrijd van 134 kilometer. Het WK Gravel 2024 bij de elite-heren wordt beslist na 181 kilometer en net geen 1.100 hoogtemeters op de eindstreep in Leuven.

WK Gravel 2024 te volgen op TV of via Livestream?

Voor alle thuisblijvers is natuurlijk dé vraag of we dit WK Gravel 2024 enigszins kunnen volgen via livestream of televisie. Het antwoord is – net als vorig jaar – gelukkig ‘ja’. Maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Het aanbod op de publieke televisie is beperkt. Het is ook nog niet bekent of de NOS een livestream beschikbaar heeft.

Wedstrijdschema elite

  • Zaterdag 5 oktober: elite dames – 134 kilometer – Start om 12:00 uur
  • Zondag 6 oktober: elite heren – 181 kilometer – Start om 12:00 uur

Wereldkampioenschap Gravel op Sporza op televisie en livestream

Het Belgische Sporza zond vorig jaar alleen de herenwedstrijd uit. Nu ook de streamingdiensten EuroSport en Discovery de dameswedstrijd van dit WK Gravel 2024 wél op de agenda hebben staan, is de kans aanwezig dat ook Sporza het via z’n reguliere televisie kanaal uitzendt of op z’n minst de livestream zaterdag 5 oktober doorzet. Die livestream heeft dan wel een geografische restrictie. Oftewel; buiten België kun je die niet zomaar bekijken. Een VPN-dienst kan uitkomst bieden.

Eurosport/Discovery+

Eurosport/Discovery+ zendt het Wereldkampioenschap Gravel 2024 uit via zijn betaalde livestream-kanalen. Op dit moment staat zowel het WK Gravel voor de elite dames op zaterdag als de wedstrijd bij de elite heren op zondag op het programma. In beide gevallen start de uitzending om 14.00 uur.

Zodra er meer bekent is over andere livestreams, televisie-uitzendingen, geven we dit artikel een update.

Meer informatie: gravelchampionshipsflanders.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments